Pe 22 martie se sărbătoreşte Ziua Mondială a Apei. Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a desemnat această zi încă din anul 1993 pentru a aduce astfel în atenţia opiniei publice informaţii cu privire la protejarea surselor de apă, îndatoririle şi responsabilităţile celor ce întreţin, valorifică şi protejează aceste surse.

În România sunt cartografiate 4.864 cursuri de apă cu o lungime totală de 78.905 km şi peste 80% din resursele de apă potabilă ale ţării provin din Munţii Carpaţi.

Reţeaua hidrografică a judeţului Bistriţa-Năsăud însumează circa 3.030 de km şi se axează pe câteva râuri mari: Someşul Mare, Şieu, Bistriţa. Afluenţii principali a celui mai important râu, Someşul Mare sunt: Anieşul, Cormaia, Rebra, Sălăuţa, Ilişua, Ilva, Șieul cu Budacul, Bistriţa şi Dipşa. Cea mai importantă şi singura amenajare ce are resurse şi funcţiuni privind  asigurarea apei pentru o mare parte a judeţului este Lacul de acumulare de la Colibiţa unde sunt resurse de circa 75 de milioane de metri cubi.

„AQUABIS” S.A. este operatorul regional pentru serviciile de apă şi canalizare din judeţul Bistriţa-Năsăud şi are atribuţii în ce priveşte captarea, tratarea, transportul, acumularea şi distribuirea apei, canalizarea şi epurarea apelor uzate, realizarea programelor de investiţii necesare acestor activităţi. Serviciile prestate de „AQUABIS” S.A. asigură distribuirea apei potabile pentru aproape 148.000 de locuitori ai judeţului, de asemenea deservim peste 1.900 de agenţi economici şi asigurăm canalizarea apelor uzate pentru circa 100.000 de locuitori.

Lucrările de investiţii continuă aşa încât ne bucurăm să vă informăm că reţeaua de distribuţie a apei potabile precum şi reţelele de canalizare se vor extinde.

Pentru că ne dorim să fiţi mulţumiţi de serviciile oferite de „AQUABIS” S.A. ne propunem să marcăm împreună într-un mod aparte Ziua Mondială a Apei. Astfel, prin câteva materiale scrise vrem să vă convingem pe dumneavoastră beneficiarii şi partenerii noştri că apa este de o importanţă vitală. Poate numai atunci când nu o avem ştim să o preţuim cu adevărat.

Lăsaţi grija aceasta în seama noastră! Doar noi avem capacitatea de a vă furniza apă potabilă de cea mai bună calitate în casele dumneavoastră 24 de ore din 24.